ECONOMIA
Economia 28/02/2012

La Generalitat torna a posar a la venda 19 edificis per ingressar 360 milions aquest any

El departament d'Economia ha reformulat el pla de racionalització del patrimoni, que ara es destina a inversors locals

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl Govern va posar a la venda a finals de l'any passat 26 edificis de titularitat pública en dos lots. La intenció passava per ingressar 450 milions d'euros abans del desembre passat. Dos fons d'inversió es van interessar, i al final MoorPark va presentar una oferta pels dos lots. Però al final, la Generalitat va declarar la subhasta deserta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la reformulació del projecte de racionalització del patrimoni. Ara ha posat a la venda 19 edificis en comptes de 26. La diferència significa que el Govern reservarà set immobles per optimitzar l'espai buit disponible i poder alliberar metres quadrats que actualment estan en règim de lloguer.

La direcció general del Patrimoni preveu ara vendre els 19 edificis de forma individual per ingressar sense pressa aquest any 360 milions. Fonts del departament d'Economia han explicat que ja hi ha inversors catalans interessats, que ja ho estaven fa mesos, però els lots preparats llavors eren massa grans. Una altra diferència és que ara no hi ha preus màxims de lloguer, és a dir, que s'adjudicarà cada edifici a l'oferta que presenti un lloguer més barat. L'objectiu final és estalviar-se entre 12 i 14 milions anuals en lloguers.

stats