ECONOMIA
Economia 22/03/2012

La Generalitat vendrà 2.000 milions més de 'bons patriòtics'

El període per poder-los demanar s'obrirà el 2 d'abril i es podran demanar entre mil euros i dos milions

Ara
1 min

BarcelonaEl departament d'Economia de la Generalitat ha anunciat que vendrà 2.000 milions d'euros més en bons a particulars, els coneguts com a 'bons patriòtics'. El període per poder-los demanar comença el 2 d'abril i es tancarà el 24 del mateix mes. La petició mínima serà de mil euros i la màxima de dos milions, i els venciments seran a 12 i 24 mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els inversors podran escollir entre bons a un any, amb una rendibilitat fixa del 4,5%, o a 2 anys, del 5% anual. Els cupons es pagaran trimestralment. L'operació s'està tancant amb "la Caixa", CatalunyaCaixa i Banc Sabadell. El departament d'Economia espera comptar també amb una desena d'entitats més. Aquesta vegada tampoc hi haurà prorrateig entre els inversors, ja que l'adjudicació es farà seguint el criteri cronològic: els primers que ho sol·licitin tindran més oportunitats d'aconseguir la quantitat que desitgin.

Fa un any, la Generalitat ja va vendre 2.284 milions d'euros en bons patriòtics a un termini de 12 mesos, que són els que vencen ara, i els que el Govern necessita pagar. En aquell mateix moment també es van col·locar 960 milions d'euros amb venciment a dos anys.

stats