XARXES SOCIALS
Economia 03/01/2011

Goldman Sachs i la russa DST inverteixen 500 milions de dòlars en Facebook

Aquesta operació permet valorar la xarxa social en 50.000 milions de dòlars, segons 'The New York Times'

Redacció
1 min

BarcelonaGoldman Sachs i Digital Sky Technologies (DST) han invertit 500 milions de dòlars (340 milions d'euros) en Facebook, en una operació que valora la xarxa social en 50.000 milions de dòlars (37.500 milions d'euros), segons publica The New York Times. Amb aquesta xifra, Facebook superaria la capitalització borsària de companyies com eBay, Yahoo! o Time Warner.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou capital provinent de Goldman Sachs (450 milions) i DST (50 milions) permetrà a la xarxa social desenvolupar nous productes, realitzar adquisicions o fitxar nou talent de la competència. Goldman i la tecnològica russa estan comprant títols dels accionistes inicials de Facebook, entre els quals hi ha els mateixos treballadors de l'empresa, que estarien rendibilitzant la seva inversió.

Aquesta operació coincideix amb la investigació que està fent el regulador del mercat nord-americà, la SEC, sobre l'activitat accionarial de diverses companyies no cotitzades, entre les quals hi ha Facebook, Twitter o Linkedin, i que podria incomplir la normativa de la CNMV del país. El finançament que està obtenint Facebook podria propiciar la seva sortida a borsa, tot i que els directius de l'empresa sempre han negat que vulguin optar per aquesta opció.

stats