Economia 22/05/2012

Google tanca la compra de Motorola i entra al mercat dels mòbils

Motorola aportarà al cercador nombroses patents per poder competir amb Samsung i Apple

Vicenç Moliné
1 min

BarcelonaQuan Google va anunciar la seva intenció de comprar Motorola l'agost de l'any passat, tots els analistes van assenyalar la cartera de patents del fabricant de mòbils com el botí buscat per Google i van augurar l'entrada de l'empresa del popular cercador en el mercat dels terminals mòbils. Avui, Larry Page, cofundador de Google, ha anunciat la compra de Motorola apel·lant a la seva història d'empresa pionera en la creació de telèfons mòbils.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord s'ha tancat per 12.500 milions de dòlars i molts vaticinen que suposarà l'entrada de Google en la fabricació de mòbils per potenciar el seu sistema operatiu, Android, que tot i que ja és el més usat en els telèfons mòbils, cada vegada es veu més modificat pels fabricants que, com Samsung, l'adapten aprofitant que el seu codi és obert.

La primera decisió de Google com a propietari de Motorola ha sigut canviar el conseller delegat, fent dimitir Sanjay Jha (que va apostar per Android com a sistema operatiu per als seus mòbils) i col·locant Dennis Woodside, executiu de Google, al seu lloc.

Motorola, a més, aportarà a Google fins a 17.000 patents amb les quals podrà competir amb els seus rivals Samsung i Apple, en un mercat on cada vegada són més abundants els litigis per violació de patents, que arriben a retardar la sortida de productes al mercat. Larry Page ha justificat la compra assegurant que "molts dels nous usuaris d'internet no arribaran a tocar un ordinador de sobretaula mai".

stats