ECONOMIA
Economia 26/05/2012

Gorigolzarri: "No hem demanat ajuts, hem demanat capital a l'Estat"

El ministeri d'Economia preferia que les entitats demanessin crèdits a un tipus d'interès del 10% per evitar costos en diners públics. Però al final, l'entitat ha optat per demanar una capitalització directa de l'Estat

T.g.
1 min

BarcelonaEl president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha repetit diverses vegades aquest matí, sobre els 19.000 milions que divendres va demanar a l'Estat, que "no estem parlant d'ajuts ni d'aportacions a fons perdut, estem parlant de capital". El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va deixar clar el passat 11 de maig, en la presentació del segon pla de sanejament immobiliari d'aquest any, que el govern prefereix que les entitats netegin els seus balanços amb els seus recursos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'escalat segueix amb la possibilitat que els bancs demanin a l'Estat préstecs que s'han de retornar a un 10% d'interès. En tercer i últim lloc, Luis de Guindos va situar la petició de capital públic, que és la que te més cost per al contribuent. D'entre aquestes possibilitats, Bankia ha anat directament a la capitalització, conscient que no pot garantir tornar un préstec a un cost elevat.

stats