INDÚSTRIA
Economia 14/02/2012

El Govern demana a Derbi que digui per escrit si té intenció de marxar

El conseller Mena anuncia una reunió amb l'empresa la setmana que ve. Derbi ha dit als sindicats que no reconvertirà la planta perquè no li surten els números

Ara
1 min

BarcelonaEl fabricant de motocicletes Derbi no ha comunicat oficialment al Govern la intenció de tancar la planta de Martorelles i no reconvertir l'activitat per salvar llocs de treball, tal i com s'havia acordat fa uns mesos. El conselelr d'Empresa i Ocupació ha demanat avui que la companyia faci arribar els seus plans, preferentment per escrit al departament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La planta de Martorelles, on hi treballen unes 200 persones, havia d'orientar-se a la fabricació de peces a partir del juliol, quan el grup Piaggio vol endur-se la producció de motocicletes cap a Itàlia.

Tot i que en un primer moment (fa un any) va anunciar-ne el tancament, les negociacions amb el Govern i els treballadors van servir per arribar al compromís de mantenir oberta la fàbrica i garantir-ne el futur.

Segons ha reconegut avui el conseller el compromís anava lligat a unes ajudes públiques (no només del Govern ha matisat) i sembla que, finalment, "no els surten els números".

Malgrat tot, Mena ha instat a esperar a la reunió prevista amb Derbi la setmana que ve per conèixer els seus veritables plans i els motius que els justifiquin.

stats