Economia 16/02/2012

El govern català i l'espanyol es preparen per a la recessió

Mas-Colell fa pública la dada del quart trimestre i admet que caldrà revisar la previsió de creixement per al 2012. El secretari d'estat d'Economia admet que les previsions del primer trimestre del 2012 són iguals "o pitjors" que les de l'últim del 2011

Ara
1 min

BarcelonaJa no se n'amaguen. Els governs català i espanyol es preparen per a la recessió que ve, que tot indica que arribarà al març.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La previsió de creixement per al primer trimestre de l'any que preveia el Govern a Catalunya és de 0,7 punts. Si en aquesta etapa el creixement torna a ser negatiu, finalment Catalunya entraria en recessió. En tot cas, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha obert la porta a revisar les previsions de creixement catalanes per a aquest 2012.

Paral·lelament, el secretari d'estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Fernando Jiménez Latorre, ha admès aquest dijous que el PIB espanyol podria caure en el primer trimestre del 2012 fins i tot més del 0,3%, fet que farà que l'economia espanyola entri en recessió tècnica.

En roda de premsa, Jiménez Latorre ha dit que les previsions per al primer trimestre confirmen "la mala notícia" que l'economia espanyola entrarà en recessió tècnica i ha afegit que, amb les estimacions que té, la dada del PIB serà "com aquest últim trimestre anterior (el quart del 2011) o una mica pitjor".

stats