CONSELL EXECUTIU
Economia 13/03/2012

El Govern aprova un pla per crear 60.000 empreses i 100.000 llocs de treball en quatre anys

El programa Catalunya Emprèn té per objectiu que la creació d'empreses sigui "un pal de paller", segons ha explicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena

Sara González
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat avui el programa Catalunya Emprèn, un pla per fomentar l'emprenedoria que té per objectiu crear un mínim de 60.000 noves empreses i autoempreses i de 100.000 llocs de treball en els propers quatre anys. "Volem que la creació i la consolidació d'empreses sigui un pal de paller pels propers anys", ha explicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest programa, fruit de l'acord pressupostari signat pel Govern amb el PP, tindrà una inversió per part de la Generalitat de 200 milions d'euros i l'objectiu és mobilitzar-ne més de 3.500. Entre les mesures previstes hi ha l'aprovació de la llei d'emprenedoria, l'habilitació de xarxes de suport a la iniciativa empresarial i l'autoocupació o la creació d'instruments de suport a empreses d'alt potencial de creixement.

Més enllà de la creació de llocs de treball derivats d'aquestes empreses, Mena ha assegurat que el Govern no ha “llençat la tovallola en la lluita contra l'atur”, una lluita que ha considerat que és a “mig i llarg termini”.

stats