ECONOMIA
Economia 19/04/2011

El Govern emet 500 milions més de bons a un any

La nova oferta de bons, amb un interès del 4,25%, estarà disponible durant dos dies. La Generalitat ja ha ingressat gairebé 3.000 milions dels inversors públics

Redacció
1 min

BarcelonaEl Govern emetrà aquest dimarts una nova oferta de bons per valor de 500 milions d'euros. L'èxit de l'última oferta de títols públics ha animat la Generalitat a ampliar l'oferta dels bons a un any, amb un interès del 4,25% i que es podran adquirir durant dos dies, fins dijous. En la darrera emissió de bons, el Govern ja ha ingressat gairebé 3.000 milions d'euros provinents de les butxaques dels inversors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'oferta de bons a dos anys, amb un interès una mica superior, es va tancar dilluns i les previsions de la Generalitat s'han vist superades. La Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor ha rebut més de 40.000 demandes, que sumen un valor de gairebé 1.200 milions d’euros. La bona acollida en el mercat ha obligat el Govern a introduir limitacions: els inversors que hi destinin menys de 22.000 euros veuran satisfetes les seves ordres, mentre que els que vulguin comprar bons per un valor superior entraran en el procés conegut com a prorrateig, que serveix per ajustar l’oferta de bons a la demanda.

Pel que fa als bons a un any, l'oferta inicial tenia un valor de 1.900 milions, dels quals dilluns ja se n'havien cobert prop de 1.800. Per això, el Govern amplia avui l'oferta en 500 milions, fins arribar als 2.400. Els inversors disposaran de 48 hores per subscriure l'oferta. El període es tanca aquest dijous a les 14 hores del migdia.

stats