REFORMES
Economia 10/01/2011

El Govern espanyol veu possible un acord sobre pensions amb els sindicats

Un dels temes que s'està discutint és el període transitori en el qual s'aniria retardant l'edat de jubilació. El Govern espanyol ha posat sobre la taula una forquilla entre 15 i 17 anys

Redacció
1 min
La vicepresidenta segona del Govern espanyol, Elena Salgado

BarcelonaLa vicepresidenta segona del govern, Elena Salgado, creu que hi ha possibilitats que l'Executiu arribi a un acord amb els sindicats en matèria de pensions. De tota manera, ha puntualitzat que es tracta d'un tema "complicat" i que s'haurà de seguir parlant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Cadena SER, Salgado ha dit que un dels temes que s'està discutint és el període transitori en el qual s'aniria retardant l'edat de jubilació. De tota manera, no ha volgut pronunciar-se sobre la disposició sindical per acceptar el retard. Segons la vicepresidenta, s'ha posat sobre la taula un període d'entre 15 i 17 anys.

Tot i que els sindicats són contraris a acceptar retardar l'edat de jubilació als 67 anys, Salgado creu que no és impossible que arribin a acceptar-ho. Això sí, s'ha de continuar negociant el tema, d'aquí que el Govern asseguri que està disposat a seguir reunint-se amb els sindicats els dies necessaris fins el 28 de gener, dia que es presentarà el projecte de llei per reformar el sistema de pensions. De tota manera, el Govern espanyol no té intenció de renunciar a allargar l'edat de jubilació, ja que creu que allargar-la en paral·lel a l'augment de l'esperança de vida és la millor manera de garantir les pensions en el futur.

stats