DÈFICIT
Economia 25/11/2011

El Govern necessita retallar 2.600 milions més al 2012

La reducció del dèficit serà molt similar respecte a la d'aquest any, però l'aportació d'ingressos i despeses a aquesta disminució variarà molt

àlex Font Manté
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, vol  recuperar el rigor a l'administració.

BarcelonaLa Generalitat necessita reduir el dèficit en 2.668 milions durant el 2012 per complir l'objectiu de l'1,3% a què obliga l'Estat. Això suposa un descens molt similar al d'aquest any (2.944 milions).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El dèficit és la diferència que hi ha entre despeses i ingressos en un mateix any, per tant, només hi ha dues maneres de reduir-lo: retallant despesa o incrementant ingressos. I pel que ha dit fins ara la Generalitat, sembla que la principal diferència del 2012 respecte al 2011 serà que l'augment dels ingressos tindrà més importància en la reducció del dèficit.

En aquest context, tant el PSC com el PP i Esquerra han obert la porta a negociar els pressupostos del 2012 amb el Govern. Mentre el PP vol mantenir-se com a soci prioritari de la Generalitat en matèria econòmica, PSC i ERC no volen ser presentats com els que han abocat CiU al pacte amb els populars.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats