FINANCES
Economia 12/10/2011

Govern i oposició eslovacs acorden l'ampliació del fons de rescat

El líder socialdemòcrata Robert Fico ha acceptat donar el seu suport a aquesta iniciativa, que ahir no va superar el tràmit parlamentari

Efe
1 min

PragaEl govern eslovac ha tancat avui dimecres un acord amb l'oposició socialdemòcrata per aprovar aquesta mateixa setmana l'ampliació del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF), que va ser rebutjada dimarts pel Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'emissora de televisió TA3, el líder socialdemòcrata Robert Fico ha acceptat donar el seu suport a aquesta iniciativa, que ahir no va superar el tràmit parlamentari per l'abstenció de la seva formació i per l'oposició d'un dels partits del govern.

Un cop es tramiti la llei constitucional per escurçar la legislatura, es debatrà el mecanisme de rescat, i "Eslovàquia el ratificarà sense cap problema", ha precisat el líder dels socialdemòcrates, Robert Fico, en roda de premsa a la seu de la seva formació a Bratislava.

"Crec que estem en condicions per tramitar el mecanisme demà (dijous) a la nit o divendres com a molt tard", va afegir el socialdemòcrata.

Es tanca així un període d'incertesa per a l'eurozona, ja que Eslovàquia era l'únic país d'aquest grup que faltava per ratificar l'ampliació del FEEF.

Abans de tramitar l'aprovació del fons, les parts han acordat que demà es presentarà al Consell Nacional (Parlament unicameral) la proposta governamental d'eleccions anticipades.

"L'acord és que se celebrin el 10 de març de 2012", ha precisat Fico.

stats