FINANÇAMENT
Economia 03/03/2011

El Govern refinança 1.500 milions en préstecs

Mas confirma que la Generalitat ha subscrit el finançament amb La Caixa, Santander i BBVA, però podria ampliar-se a altres entitats properament

Redacció
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dijous que el Govern està "negociant des de fa moltes setmanes" amb la Caixa, el BBVA i el Banc Santander una operació de refinançament. "Si el nou Govern està disposat a fer els deures és important que entitats financeres de primera fila mostrin confiança", ha defensat Mas a Brussel·les, després d'entrevistar-se amb l'ambaixador espanyol davant la Unió Europea, Luis Planas, i just abans de la seva reunió amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. "No us puc dir que estigui dat i beneït", però "espero que acabi bé", ha desitjat. L'operació, segons algunes fonts, pujaria a 1.500 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'administració catalana s'enfronta a venciments de deute per valor de 9.000 milions d'euros el 2011, tot i que les seves necessitats de finançament s'eleven a 11.662 milions, segons va dir la setmana passada al Parlament el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

stats