FISCALITAT
Economia 12/03/2011

El Govern suprimirà l'impost de successions abans del 22 de maig

"Si l'agència Moody's rebaixa la credibilitat financera de la Generalitat, no en som responsables", diu Duran

Redacció
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat a la seva intervenció a la jornada de política municipal que ha celebrat avui aquesta formació política, que l'impost de successions se suprimirà abans de les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El líder democratacristià s'ha referit als punts del programa de CiU que "encara no s'han complert" després de guanyar les eleccions autonòmiques, com "la suspensió de l'impost de successions, que es farà abans de les municipals".

Un altre objectiu de la Generalitat és "acabar amb el dèficit fiscal", segons Dura i Lleida, qui ha assegurat que CiU està treballant en aquest sentit, però "no es va poder responsabilitzar de la situació perquè els responsables són els que han estat governant i han buidat les caixes".

"Si l'agència Moody's rebaixa la credibilitat financera de la Generalitat, no en som responsables", ha afegit el líder democratacristià.

En aquest sentit, el president d'UDC ha demanat als catalans que votin CiU en les pròximes eleccions municipals perquè, "d'aquesta manera tindrem més força per plantejar a l'Estat un nou sistema de finançament".

"Si tenim més diners a Catalunya, també n'hi haurà més als ajuntaments", ha afegit Duran i Lleida, que és conscient que "els municipis van molt justos de recursos, que han d'assumir reptes que costen diners i no veuen que aflorin ni des de l'Estat ni des de la Generalitat".

Per aquesta raó, el president d'UDC considera que "la millor herència que podria deixar Zapatero és una nova llei de finançament local".

Segons la seva opinió, CiU vol governar en el màxim d'alcaldies catalanes possibles, però no pretén imposar "l'hegemonia del pensament únic", com diuen els socialistes.

"L'única hegemonia del pensament únic és la del socialisme i, com a exemples, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, un escàndol de superestructura", segons Duran i Lleida.

Finalment, el líder d'UDC ha criticat Zapatero perquè "quan va a Brussel·les dóna suport a les idees de Merkel i quan torna no fa els deures".

En aquest sentit, les mesures energètiques de Zapatero li semblen superficials i veu necessària "una profunda reestructuració del sector energètic que accepti que les energies renovables són necessàries, però també l'energia nuclear".

stats