Economia 09/02/2012

Grècia accepta les condicions del segon rescat

Els partits de la coalició de govern del país hel·lè es comprometen a més retallades a canvi dels 130.000 milions d'euros del segon paquet d'ajudes de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional

Laia Forès
1 min
Desenes de persones s'han manifestat aquest dijous contra les retallades del govern grec davant del parlament hel·lè / EFE

Brussel·lesGrècia ha acordat 'in extremis' el seu segon rescat, que constarà de crèdits per valor de 130.000 milions d'euros. El primer ministre del país, Lukás Papadimos, i la coalició de govern formada per socialistes, conservadors i l'extrema dreta han acabat acceptant les dures condicions imposades per la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE) a canvi del rescat, segons acaba d'anunciar l'executiu grec aquesta tarda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El país hel·lè ha acceptat les condicions del segon paquet d'ajudes després de setmanes de negociacions i de rumors sobre la possibilitat de que Grècia abandonés la moneda única per la resistència dels partits governamentals a acceptar més retallades. Per ratificar l'acord del rescat, encara cal el vistiplau del parlament grec, que celebrarà la votació diumenge en una sessió extraordinària.

Encara no es coneixen els últims detalls de l'acord, però se sap que Grècia haurà d'impulsar una reforma laboral per rebaixar el sou mínim, fixat actualment en 751 euros mensuals.

Els ministres d'Economia de la zona euro es reuneixen a partir de les sis de la tarda per acabar de discutir els detalls del segon rescat de Grècia.

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, també ha confirmat la notícia de l'acord grec, però no ha donat detalls de quina serà l'actuació del BCE per ajudar el país a reduir el seu deute. "De moment, nou puc dir res", s'ha limitat a dir Draghi.

stats