CRISI DEL DEUTE
Economia 21/09/2011

Grècia aprova avui més austeritat per rebre ajudes i evitar la suspensió de pagaments

El pla de noves reformes busca el 'sí' d'Europa i l'FMI per injectar 8.000 milions més al país. Els sindicats reaccionen a les retallades convocant dues vagues generals a l'octubre

Agències
1 min

BarcelonaGrècia anunciarà aquest dimecres més mesures per reduir la despesa i convèncer la Unió Europea i l'FMI que està fent tot el que cal per rebre la nova injecció d'ajudes, que ronda els 8.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministres de Finances grec, Evangelos Venizelos, ha reconegut que sense aquestes ajudes el país entraria en suspensió de pagaments a l'octubre. "Estem fent i farem el que faci falta per no posar en risc el destí del país", ha insistit en una compareixença al Parlament.

Malgrat no donar detalls, alguns mitjans apunten que s'aprovarà un nou aprimament al sector públic, retallades de sou i pensions als funcionaris i un increment de l'impost energètic per a la calefacció, segons informa Reuters.

Aquest dimecres els sindicats grecs han anunciat noves jornades de vaga general al país els propers 5 i 19 d'octubre davant les noves retallades que es preparen per complir amb les exigències de la UE i l'FMI.

stats