CRISI DEL DEUTE
Economia 25/09/2011

Grècia respon a la por estudiant noves mesures d'austeritat per evitar la fallida

El govern grec anuncia mesures complementàries un dia després que l'FMI alerti sobre la fallida en cadena a Europa si no s'actua amb contundència

Efe
1 min

AtenasEl govern grec ha anunciat que estudia la possibilitat de mesures d'estalvi addicionals per complementar l'estricta austeritat que ja ha posat en marxa per evitar la fallida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha dit en una entrevista al canal Skai el portaveu oficial del govern, Ilias Mosialos, les negociacions amb la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional estan en marxa i contemplen "tots els escenaris" a causa de la delicada situació actual.

Aquest anunci arriba després que la trobada d'ahir de l'FMI i el Banc Central afegís més pressió a Europa per controlar les turbulències financeres que amenacen diversos països.

El secretari del Tresor nord-americà, Tim Geithner, va ser encara més contundent i va alertar d'una possible fallida "en cadena" a Europa si no s'actua ràpid.

Les trobades entre Grècia i els seus creditors (UE i FMI) seguiran aquesta setmana. El primer ministre grec, Yorgos Papandreu, es veurà amb Merkel dimarts, mentre que el ministre de Finances, Evangelos Venizelos, es trobarà a Washington amb la presidenta de l'FMI, Christine Lagarde.

stats