DEUTE
Economia 12/09/2011

Grècia compta amb fons per pagar salaris i pensions només fins a l'octubre

Resulta essencial el sisè tram del préstec internacional de 110.000 milions d'euros aprovat el maig del 2010

Efe
1 min

AtenesEl secretari d'Estat de Finances grec, Filips Sajinidis, ha afirmat avui que Grècia té diners per pagar els sous públics i les pensions només fins a l'octubre, el que fa essencial que es lliuri el sisè tram del préstec internacional de 110.000 milions d'euros aprovat el maig de 2010.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista al canal privat atenès Mega, Sajinidis ha afirmat que "és segur que fins a octubre tenim diners per pagar sous i pensions".

"En aquest moment ens esforcem perquè el país segueixi funcionant sense que afronti problemes", ha promès.

Davant aquesta situació, els mitjans grecs insisteixen avui en el retorn aquest dimecres a Atenes dels inspectors del Fons Monetari Internacional (FMI), el Banc Central Europeu (BCE) i de la Unió Europea (UE).

Els representants d'aquestes institucions van suspendre la seva inspecció el passat 2 de setembre per donar temps a Grècia a aplicar les reformes i mesures econòmiques acordades el 21 de juliol, una condició exigida a Atenes per concedir-li un nou paquet d'ajuda de 160.000 milions d'euros.

De l'informe que elaborin els inspectors dependrà que es lliurin a Grècia els 8.0000 milions d'euros del sisè tram del primer rescat.

stats