Economia 06/02/2012

El govern de coalició grec reprèn converses per fer nous sacrificis a canvi del rescat

Europa i l'FMI exigeixen rebaixes salarials i més retallada al sector públic per fer arribar el crèdit de 130.000 milions que eviti la fallida del país

Ara
1 min

BarcelonaEl govern de coalició que dirigeix Lucas Papademos a Grècia està encallat en les converses per dur a terme noves retallades i convèncer Europa i L'FMI perquè facin arribar el crèdit de 130.000 milions d'euros que salvi el país de la fallida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després d'una llarga reunió ahir en què es va avançar en alguns aspectes clau, segons informa la premsa grega, els dirigents grecs es troben aquest dilluns per mirar d'arribar a un pacte.

L'anomenada troica –Fons Monetari Internacional (FMI), Comissió Europea (CE) i Banc Central Europeu (BCE)– demanen una retallada de sous al sector privat i noves retallades de la despesa pública a canvi de fer arribar els recursos que salvin la delicada situació financera grega.

Entre els temes que ahir van tenir el suport de tots els partits integrants del govern hi ha les mesures per reduir la despesa pública en un equivalent al 1,5% del PIB i d'altres per recapitalitzar la banca local, segons va explicar el mateix Papademos.

stats