FISCALITAT
Economia 23/01/2012

Grècia publica els noms de 4.000 persones que evadeixen impostos

En total, aquestes persones deuen prop de 15.000 milions d'euros a l'Estat grec. Moltes d'elles ja s'han declarat insolvents o ja es troben a la presó per delictes fiscals

Efe
1 min
El ministre de Finances grec, Evangelos Venizelos, proposa augmentar la factura dels bancs en el segon rescat.

AtenesEl ministeri d'Hisenda grec va publicar ahir a la nit una llista amb els noms de 4.152 persones que li deuen a l'Estat 14.877 milions d'euros. Aquests deutes corresponen a impostos i multes per infraccions fiscals que fins ara no s'han pagat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Quinze d'aquests contribuents li deuen a l'Estat més de cent milions d'euros cada un. Uns altres quinze deuen entre 50 i 100 milions cada un, mentre que 246 més han de pagar entre 10 i 50 milions d'euros.

Posant en evidència aquests evasors, i gràcies a confiscacions i la venda en subhastes dels béns de propietat d'aquestes persones, el govern grec espera reduir el dèficit públic.

Tot i així, nombroses persones que figuren en aquesta llista (que consta de 170 pàgines) ja s'han declarat en fallida o es troben a la presó, precisament per frau fiscal, segons recorda avui el diari Eleftheros Typos.

Segons el ministre de finances Grec, Evangelos Venizelos, que venia amenaçant des del novembre amb publicar aqueste dades, aquesta és una "llista de la vergonya" que posa en evidència un dels principals mals de la societat grega: l'impagament dels impostos.

stats