CRISI DEL DEUTE
Economia 28/05/2011

Europa demana a Grècia més ambició a amb les privatitzacions

El Banc Central Europeu diu el pla hauria de rebaixar el deute en uns vint punts percentuals i demostraria que Grècia segueix mereixent l'ajuda d'Europa

Efe
1 min

BarcelonaEl economista en cap del Banc Central Europeu (BCE), l'alemany Jürgen Stark, ha demanat avui al govern grec que sigui "més ambició" en el seu programa de privatitzacions per combatre la greu crisi creditícia al país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista avançada avui pel diari alemany Welt amb Sonntag, Stark ha dit que Atenes ha d'accelerar la venda d'empreses estatals i d'altres actius públics. Els plans del primer ministre, Iorgos Papandreu, passen per obtenir 50.000 milions d'euros fruit de les privatitzacions.

L'economista del BCE ha calculat que el pla hauria de contribuir a rebaixar el deute uns 20 punts percentuals i ha proposat que sigui una agència independent la que s'encarregui d'executar les privatitzacions que Grècia ha de dur a terme per seguir sent vista com a mereixedora del rescat financer europeu.

Stark ha enumerat que el govern grec té a les seves mans companyies que cotitzen i també immobles i que els experts calculen que la seva venda podria suposar una entrada de 300.000 milions d'euros a les arques que ajudarien en part reduir el deute.

stats