CRISI
Economia 15/05/2012

Grècia sacseja de nou l'euro

L'Eurogrup demana a Espanya que acceleri l'auditoria externa a la banca

Laia Forès
1 min
El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ahir a Barcelona.

Brussel·lesGrècia encara no ha decidit si el seu futur està dins o fora de l'euro, però la inestabilitat política del país i la incertesa sobre el seu futur van fer trontollar ahir la moneda única europea. Les borses van viure una jornada complicada, al prima de risc espanyola va arribar a màxims històrics, i a Brussel·les totes les alarmes es van encendre davant una situació política al país hel·lè que s'ha convertit en un carrer sense sortida. Que Grècia abandoni l'euro ja no és un tema tabú, fet que afegeix encara més incertesa a l'Eurozona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que la sacsejada als mercats va ser general, el soci del club europeu més perjudicat va ser sens dubte Espanya.

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, es va desplaçar ahir a Brussel·les per donar explicacions sobre la reforma financera aprovada el divendres passat per l'executiu de Mariano Rajoy, la segona impulsada a Espanya en tres mesos. Els seus homòlegs europeus de l'Eurogrup li van demanar explicacions sobre Bankia, un tema que preocupa molt a l'Eurozona.

El ministre d'Economia va defensar que "Espanya ha fet ot el que havia de fer" i ha donat resposta a totes les demandes de Brussel·les, com ara impulsar reformes financeres, del mercat de treball, així com importants retallades per rebaixar el dèficit.

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, va dir breument que dóna suport a la reforma financera. Juncker, però, va demanar al govern que acceleri l'auditoria externa anunciada.

Podeu llegir la notícia completa a l'ARA PREMIUM.

stats