Economia 26/10/2011

Greenpeace creu que el 2015 les energies renovables podran competir amb les tradicionals

El director internacional de renovables de l'organització critica que els anys que s'inverteixen per construir un reactor nuclear són "temps i diners perduts per invertir en energies netes"

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaL'aposta de l'organització Greenpeace per les energies netes és clara i definitiva. Ho ha deixat molt clar aquest dimecres Sven Teske, el director internacional de renovables de l'organització ecologista, que està convençut que d'aquí a quatre anys "les renovables podran competir amb totes les energies tradicionals i ens podrem alliberar d'aquestes energies antigues".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Teske ha destacat que l'energia nuclear "no és verda ni és renovable" i ha dit que "per construir un reactor nuclear es necessiten com a mínim 10 anys, el que significa que el cost final d'aquesta aposta és que els diners que s'hi destinen, al llarg de 10 anys, no estan disponibles per a altres energies netes i s'haurà d'esperar per desenvolupar-les".

El membre de Greenpeace ha participat en una taula rodona juntament amb Helmut Engelbrecht, director executiu d'Urenco, empresa d'enriquiment d'urani per a ús nuclear, i Lettemieke Mulder, directora d'afers públics d'Emea Solar Energy. Engelbrech, a diferència de Teske, ha defensat les nuclears i ha assegurat que d'aquí al 2030 hi haurà un increment del 40% de la demanda primària d'energia i per això "les nuclears seguiran funcionant".

De fet, segons aquest expert "l'accident de Fukushima no ha canviat l'escenari nuclear perquè països asiàtics com la Xina, la Índia, Malàisia o Vietnam no estan canviants els seus plans". Segons Engelbrech, aquesta zona d'Àsia viurà a partir d'ara "un renaixement nuclear". Segons ell, "és una pena que un sector tan desenvolupat a Europa i amb uns resultats de seguretat tan bons, no es promocioni allà, que van a la seva i avancen sols, perquè podríem evitar que cometin alguns errors que nosaltres ja vam cometre", ha dit.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats