EMPRESES
Economia 24/02/2011

Les vendes de Grifols creixen fins a fregar els 1.000 milions, però el benefici cau

La multinacional catalana va créixer durant el 2010 gràcies a l'impuls de les seves vendes a l'exterior, d'on prové el 77% de la seva facturació

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl fabricant de derivats del plasma sanguini Grifols va experimentar un creixement de les vendes del 8,5%, fins a facturar 990,7 milions d'euros durant el 2010. Tot i això, les majors despeses financeres, derivades en part per l'operació de compra de Talecris, van fer caure els beneficis fins als 115,5 milions, un 21,9% del benefici.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat l'empresa, l'emissió de bons durant el 2009 i altres despeses com les generades per l'oferta de compra al gegant nord-americà Talecris –pendent d'aprovació per part de les autoritats dels EUA– expliquen el descens del benefici l'any passat.

Malgrat tot, la multinacional catalana va registrar un creixement important en la seva principal pota del negoci, la divisió Bioscience, que va augmentar un 11,3% gràcies sobretot a l'increment del 23% de les vendes al mercat dels Estats Units.

El grup va continuar desenvolupant el seu pla d'expansió internacional i durant el 2010 va obrir una oficina comercial a la Xina i noves filials a Colòmbia i Suècia. El mercat exterior és vital per a l'empresa, ja que d'aquest en procedeix el 77% de la facturació.

A més a més de l'operació per comprar Talecris, que es va acordar per 3.400 milions de dòlars i que ara s'ha d'aprovar al Estats Units, Grifols també va comprar el 100% de la societat Xepol a Pharmalink i el 51% de la biotecnològica catalana Nanotherapix.

stats