FARMACÈUTIQUES
Economia 13/01/2011

Grifols tanca amb èxit l'emissió de 840 milions i reuneix finançament per comprar Talecris

L'emissió de bons, sumada al finançament sindicat, permet complir amb el calendari de finançament i reunir els 4.500 milions de dòlars necessaris per a l'operació.

Redacció
1 min

BarcelonaEl grup català del sector farmacèutic i hospitalari Grifols ha tancat amb èxit l'emissió de 840 milions d'euros (1.100 milions de dòlars) i ha aconseguit completar així tots els trams de finançament necessaris per disposar dels recursos necessaris per comprar Talecris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'emissió de bons, sumada al finançament sindicat obtingut per un import de 2.590 milions d'euros, permet a la companyia comptar amb els 4.500 milions de dòlars (3.430 milions d'euros) necessaris per adquirir el gegant nord-americà Talecris si l'operació rep llum verda per part de les autoritats de la competència dels Estats Units.

Els bons, amb un venciment de set anys, els han subscrit inversors qualificats dels EUA i d'altres països. Segons ha afegit la companyia, si la compra de Talecris s'autoritza, l'endeutament de Grifols creixerà fins a situar-se en una ràtio de deute financer de fins a cinc vegades el seu ebitda.

Tot i així, confia que les sinergies que generaria l'operació i el creixement dels fluxos de caixa farien que aquest endeutament es reduís a curt termini i quedés el 2014 a uns nivells similars als actuals, l'equivalent a dues vegades l'ebitda de l'empresa.

stats