EMPRESES
Economia 16/05/2011

Grups inversors prenen posicions davant de la segregació de Saba per Abertis

Els grups són dues aliances: la primera configurada per Grupo Torreal, que acudeix a l'operació amb Proa Capital, i la segona de Magnum Capital, aliats amb Mútua Madrileña

Efe
1 min

BarcelonaDos grups inversors han pres posicions per a l'operació de segregació de Saba Infraestructuras per part d'Abertis, per entrar en el seu capital, segons que han avançat fonts financeres coneixedores del procés.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els grups són dues aliances: la primera configurada per Grupo Torreal, que acudeix a la operació amb Proa Capital, i la segona de Magnum Capital, aliats amb Mútua Madrileña.

La segregació s'ha d'aprovar en la pròxima junta d'accionistes d'Abertis, que està prevista per abans de l'estiu i suposarà agrupar a Saba Infraestructuras tot el negoci d'aparcaments i logística, per a que aquesta societat pugui seguir duent a terme la seva expansió aprofitant l'entrada de nous socis.

Les fonts financeres consultades apunten que La Caixa seguirà en el capital de Saba Infraestructuras, amb un percentatge de referència que rondaria en 40% o més, mentre que els socis minoritaris d'Abertis tindran una part difícil d'estipular en aquest moment, però que podria situar-se al voltant del 20% o més de la nova societat.

La resta seria el que seria adquirit pels fons de capital risc, però fins que es dugui a terme la col·locació no és possible definir-lo amb més exactitud, perquè no se sap quin percentatge dels minoritaris d'Abertis optaran per quedar-se a Saba Infraestructuras.

El conjunt de l'operació, incloent-hi el deute d'Abertis que quedarà en mans de Saba, sumarà un volum total proper als 900 milions d'euros.

stats