Consells
Economia 28/08/2012

Guia ràpida per evitar l'encariment provocat per la pujada de l'IVA

La pujada de l'IVA encarirà la despesa familiar en 470 euros, segons l'OCU, que aconsella comparar preus i avançar compres, entre altres mesures

Ara
1 min

BarcelonaDavant el previsible encariment dels productes que provocarà la pujada de l'IVA a partir del dissabte 1 de setembre, us oferim 5 consells perquè l'increment no sigui tan dolorós:

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

1. Comprar per avançat

Com ja estan fent moltes famílies amb el material escolar, una manera d'evitar la pujada és fer la llista de la compra per avançat i comprar tot el que no caduqui abans del dia 1, des d'un feix de T-10 fins a aliments no peribles.

2. Abonaments i promocions

Els sectors que poden, com l'estètica, els gimnasos, la televisió de pagament, el teatre i els espectacles, ofereixen abonaments per comprar amb l'IVA reduït i utilitzar-los a partir de setembre.

3. Les empreses que ajuden

Cal estar al cas de moltes empreses i grans companyies que han anunciat ja que assumiran el nou IVA. Ho fa, per exemple, Ikea en el 65% dels productes, i també Zara, Mango i H&M, que inicialment assumiran el recàrrec.

4. Compra intel·ligent

L'OCU recomana més que mai comparar preus entre establiments i analitzar la lletra petita de les ofertes puntuals.

5. Bolquers de tela

Tots els tipus de bolquers passaran del 8% al 21% d'IVA. Segons l'OCU, fer servir bolquers de tela en lloc dels típics de cel·lulosa permet un estalvi de 600 euros per fill.

stats