CRISI FINANCERA
Economia 12/11/2012

De Guindos defensa les previsions del govern espanyol i hi veu "signes positius"

El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha defensat davant del Parlament Europeu que les previsions econòmiques del govern espanyol són "realistes"

Efe
2 min
Luis de Guindos, a l'eurocambra per explicar les reformes d'Espanya

Brussel·lesEl ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha defensat aquest dilluns que les previsions econòmiques del Govern són "realistes", i ha assegurat que malgrat el difícil context europeu i internacional al país, ja s'observen "signes positius" derivats de les reformes. Són declaracions del ministre

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Som conscients que les previsions econòmiques per a Espanya per part d'organismes internacionals se situen per sota de les nostres expectatives, però les previsions no estan escrites en bronze. Nosaltres estem treballant (...) perquè es compleixin les nostres perspectives, que considerem realistes", ha assenyalat De Guindos en una compareixença al Parlament Europeu.

La Comissió Europea (CE), segons va anunciar dimecres passat, considera entre altres coses, que el dèficit espanyol serà del 8% del PIB aquest any i del 6% el 2013, enfront dels pronòstics de l'Executiu, del 6,5% el 2012 i del 4,5% l'any que ve.

De Guindos ha assegurat que el Govern és "prudent en les seves perspectives", que es basen "en hipòtesis conservadores".

Segons el ministre, a l'estat espanyol "ja s'observen signes positius que indiquen que els esforços de correcció dels desequilibris poden, a mitjà termini, començar a produir els seus efectes". El ministre n'ha destacat l'evolució del sector exterior, que ha considerat "potser la mostra més evident que alguna cosa està canviant en la nostra economia".

De Guindos ha explicat als eurodiputats que "el dèficit per compte corrent s'està corregint", gràcies, sobretot, a l'"excel·lent comportament de les exportacions", i ha recordat que totes les sortides de les crisis a Espanya han vingut precedides d'un "canvi de signe en la balança de pagaments".

A més, el ministre ha assegurat que la reforma laboral està aconseguint avenços en el mercat de treball i ha subratllat que el Tresor ja ha cobert les necessitats de finançament en aquest exercici i amb un cost mitjà similar al del 2011.

Per De Guindos, Espanya està complint els seus compromisos i pateix per ser "l'escullera de seguretat de la zona euro", i ha considerat que "com més aviat es resolgui la crisi de credibilitat de l'euro, abans podrà Espanya tornar al camí del creixement".

stats