Economia 06/06/2012

De Guindos diu que esperaran a l'auditoria als bancs per decidir sobre el rescat

El ministre d'Economia assegura que de moment no preparen cap demanda d'intervenció i considera "fonamental" la unió bancària

Efe
2 min

Brussel·lesEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha afirmat avui que el govern espanyol "prendrà les decisions que hagi de prendre" per recapitalitzar els bancs, però primer esperarà als resultats de l'auditoria independent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha assenyalat, en unes declaracions a la sortida d'una conferència amb el grup del Partit Popular Europeu al Parlament europeu, que dilluns que ve l'FMI publicarà un informe sobre la situació de la banca espanyola i que d'aquí a uns deu o quinze dies estaran llestos els informes dels dos avaluadors independents.

"A partir d'aquí, el govern espanyol prendrà les decisions que hagi de prendre des del punt de vista de recapitalització de les institucions", ha recalcat.

Sobre la possibilitat que Espanya sol·liciti ajuda a Europa a curt termini el ministre, ha assegurat que "no hi ha hagut la més mínima qüestió, la més mínima pregunta sobre una situació de rescat", en referència a la reunió que va mantenir aquest matí a Brussel·les.

"No he parlat gens sobre una intervenció a Espanya, he estat parlant de la política econòmica que ha seguit el govern espanyol", ha dit, i ha afegit que "amb més Europa sens dubte sortirem d'una situació complexa de crisi".

Preguntat més directament sobre si Espanya està preparant en aquests moments una petició d'ajuda a Europa, De Guindos ha insistit: "No estem preparant absolutament res, no s'ha plantejat cap tipus de qüestió sobre això".

El ministre va dir, a més, que hi ha un full de ruta "molt clar" del govern espanyol en relació amb el sector bancari i ha recalcat que està convençut de la necessitat d'una major integració en l'àmbit de la política econòmica, inclosa la unió bancària.

"La unió bancària creiem que és un concepte fonamental", ha afirmat, i ha aclarit que això implica més coordinació de la supervisió, un sistema paneuropeu d'assegurances de dipòsits i que hi hagi instruments en els actuals fons d'ajuda per poder capitalitzar els bancs.

Segons De Guindos, aquest full de ruta serveix per al conjunt del sistema bancari espanyol i ha recordat que Bankia està en procés de nacionalització per les institucions públiques, per la qual cosa està sota el suport i la tutela del sector públic espanyol.

De Guindos s'ha referit també a la subhasta del Tresor espanyol prevista per a demà, en què s'emetran bons a tres, cinc i deu anys, i va sostenir que "el Tresor està ben finançat i jo crec que es compliran tots els objectius".

stats