Economia 01/06/2012

De Guindos fixa Espanya com a bastió de l'euro

El ministre d'Economia diu a les jornades del Cercle d'Economia organitzades a Sitges que l'estat espanyol ha de ser la "pedra de toc" de la recuperació

Ignasi Pujol
1 min
Josep Piqué, Luis de Guindos i Llanos de Luna a les jornades del Cercle d'Ecconomia / MANOLO GARCÍA

SitgesEspanya és l'epicentre d'una tempesta perfecta: la prima de risc en màxims històrics –ahir va tancar a 536 punts–, el Banc Central Europeu llança dures crítiques contra la gestió de Bankia, la Comissió Europea concedeix un any d'oxigen al dèficit espanyol a canvi de més ajustos, Brussel·les reclama els detalls del pla de sanejament de Bankia i, a més a més, 'The Wall Street Journal' publica que l'FMI treballa en un préstec per enviar a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Enmig d'aquest temporal, el ministre d'Economia de Mariano Rajoy, Luis de Guindos, va desembarcar ahir a Sitges, a les jornades del Cercle d'Economia, amb el missatge que Espanya serà "l'exemple fonamental" de com sortir de l'embolic en el qual està ficat l'euro, la UE i, encara més, Grècia. "El futur de l'euro es jugarà les pròximes setmanes a Espanya i Itàlia", els dos països considerats "les baules febles" després del rescat de Grècia, Irlanda i Portugal. I De Guindos creu que Espanya se'n sortirà i serà "la pedra de toc".

Ho podeu llegir a l'ARA Premium.

stats