Publicitat
Publicitat

De Guindos creu que és "normal" rebre inspectors de Brussel·les per comprovar el dèficit

El ministre treu importància a l'operació i diu que "s'ha fet un gran esforç per complir l'objectiu del dèficit"

L' arribada d'inspectors de la Comissió Europea (CE) per comprovar el dèficit espanyol del 2012 no ha alterat el discurs aquest dilluns del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que creu que són operacions "habituals". 

En arribar a la reunió de l'Eurogrup, que aplega els ministres d'Economia i Finances de la zona euro a Brussel·les, Luis de Guindos ha valorat aquesta nova arribada dels homes de negre com "una missió habitual, i és normal que vinguin a comprovar dades". De Guindos ha tret importància a aquesta operació i ha confessat que "s'ha fet un gran esforç per complir l'objectiu del dèficit".

L'estat espanyol hauria d'haver situat el dèficit al 6,3% del PIB el 2012, un objectiu que hauria incomplert segons les previsions de la CE. Les últimes estimacions de Brussel·les situen el dèficit en un 7%, sense tenir en compte l'ajuda de la banca i no el 6,7% que va apuntar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.
Més continguts de Economia

  1. L'FMI avisa que la crisi a la Xina amenaça l'economia d'altres països

    El fons demana una resposta coordinada global per atacar el problema

  2. Catalunya i el País Valencià, on més ocupació s'ha destruït a l'agost

    La desocupació creix al Principat en 4.521 persones, fins als 506.306 desocupats, per la fi de la temporada turística

  3. Vodafone invertirà un 50% més a Espanya i oferirà Netflix a partir de l'octubre

    La companyia anuncia 1.100 milions en inversions a l'Estat el mateix any en què preveu acomiadar 1.300 treballadors per la integració amb Ono