ECONOMIA
Economia 09/07/2012

De Guindos insinua que qui tingui preferents haurà d'assumir part de les pèrdues dels bancs

El ministre d'Economia destaca que hi ha prevista la creació de bancs dolents per a cadascuna de les entitats, en comptes d'una sola entitat que agrupi els actius immobiliaris tòxics del sector

Efe
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos / EFE

BarcelonaEl titular d'Economia, Luis de Guindos, ha explicat aquest dilluns quan ha arribat a la reunió de ministres de l'Eurogrup a Brussel·les que els bancs espanyols que demanin ajuts europeus per recapitalitzar-se hauran de complir una ràtio de capital, que no ha xifrat, però que segurament serà del 9%. Aquestes condicions no seran especialment dures per a les entitats financeres espanyoles, que ja compleixen els nivells demanats des de fa mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la pregunta sobre si es preveu una quitança (assumpció d'una part de les pèrdues) als tenidors de participacions preferents, De Guindos ha assegurat que "en principi no hi ha cap referència explícita en aquest sentit", però ha reconegut que es tracta "d'una obligació que s'exigeix habitualment en els ajuts públics d'una entitat". Això viol dir que els propietaris de participacions preferents, un producte venut fins fa mesos durant anys pels bancs que ara presenta rendibilitats molt baixes o inexistents i que s'ha convertit a poc a poc en accions dels mateixos bancs, hauran d'assumir una part del cost pel fet de demanar ajudes públiques.

Respecte al banc dolent, Luis de Guindos ha argumentat que el que "s'està analitzant és la creació de companyies de gestió d'actius immobiliaris, que rebran els actius tòxics". El ministre s'ha mostrat esperançat de tancar part dels serrells del rescat bancari en la reunió de l'Eurogrup.

stats