Economia 23/07/2012

De Guindos diu que el rescat europeu a la banca tindrà un interès "entorn" de l'1,5%

Aquest tipus d'interès és significativament inferior al que paga el Tresor per finançar-se, que es situa entre el 4% i el 6%, i al de la prima de risc, que ja supera el 7%

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dilluns que el tipus d'interès del rescat europeu a la banca serà "proper" a l'1,5%, tot i que ha admès que encara s'ha d'acabar de negociar amb les institucions europees.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença al Congrés de Diputats, el ministre ha explicat que aquest tipus d'interès és significativament inferior al que paga el Tresor per finançar-se, que es situa entre el 4% i el 6%, i al de la prima de risc, que ja supera el 7%. A més, el govern espanyol preveu obtenir rendibilitat amb aquesta operació. Amb els fins a 100.000 milions d'euros del rescat europeu, l'executiu donarà préstecs a les entitats que requereixin ajudes amb un tipus d'interès proper al 8%.

Les entitats podran utilitzar aquests bons, que tindran una vida mitjana de 12 anys i mig i un termini de venciment màxim de 15 anys, per obtenir liquiditat del Banc Central Europeu (BCE). El préstec europeu a la banca espanyola té un període de carència de 10 anys.

stats