Economia 14/09/2012

De Guindos anuncia que "en els pròxims dies" hi haurà noves reformes per retallar el dèficit

L'Eurogrup debat a Xipre les condicions d'una eventual 'rescat tou' d'Espanya

Efe
2 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, amb el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, a Xipre / EFE

NicòsiaEl ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat aquest divendres que és més important reduir el dèficit i treballar en les reformes econòmiques que parlar d'un potencial programa d'assistència financera per a la compra de deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ara mateix, el plantejament general és que les condicions establertes per a Espanya de reducció del dèficit públic [...], la qual cosa també és el nostre programa de reformes, [...] és la qüestió bàsica", va assenyalar De Guindos en arribar a la reunió informal de ministres de Finances de la zona euro.

Aquestes condicions figuren en el procediment per dèficit excessiu i en el programa de reformes d'Espanya, en què Espanya segueix treballant i seguirà treballant "de manera important", ha afegit.

"Sobre això es faran anuncis importants en els pròxims dies", va avançar De Guindos, sense oferir-ne detalls.

"El que ha de fer Espanya és ajustar el seu dèficit públic al camí compromès", i "després en les reformes econòmiques del semestre europeu", ha recalcat el ministre.

"Aquí és on és en aquests moments el compromís d'Espanya i dels nostres socis europeus", ha afegit.

De Guindos s'ha referit a recents declaracions del president espanyol, Mariano Rajoy, per afirmar que "és molt més important complir els objectius del dèficit públic d'Espanya i complir amb el programa de reformes que un potencial rescat o no rescat, com ho vulguin anomenar".

El ministre també informarà els seus homòlegs de "les bones dades" d'execució pressupostària d'Espanya, després que el dèficit conjunt de les comunitats autònomes se situés en el primer semestre al 0,93% del PIB davant l'1,64% en el mateix període del 2011.

Per a Espanya és fonamental que d'alguna manera es vagin establint "els elements del que podrien ser les condicions que ha anat proposant el BCE per a la intervenció en el mercat secundari".

"D'això parlarem ara de forma genèrica, però en absolut relacionat amb Espanya", ha indicat.

De Guindos també va avançar que el resultat de l'anàlisi individualitzada de les necessitats financeres dels bancs espanyols "estarà en línia amb les perspectives, la qual cosa és un bon indicador".

stats