Economia 14/03/2012

Santander i CatalunyaCaixa se sumen al codi contra els desnonaments

Les entitats que s'afegeixen al codi de bones pràctiques reben incentius fiscals

Efe
1 min

MadridEl Banc Santander s'ha convertit en la primera gran entitat que anuncia la seva adhesió al Codi de Bones Pràctiques aprovat pel govern espanyol per tal de frenar els desnonaments en famílies amb risc d'exclusió social. CatalunyaCaixa també ha anunciat aquest matí que s'hi afegia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup que presideix Emilio Botín explica en un comunicat que manté la mesura de moratòria hipotecària que va anunciar l'estiu passat i amb la qual assegura que ha donat solucions a 9.820 famílies amb hipoteques per un total de 1.634 milions.

El consell d'administració de CatalunyaCaixa ha adoptat la mateixa decisió.

El Codi de Bones Pràctiques s'inclou en el reial decret llei de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos publicat al BOE dissabte passat.

La norma establia l'adhesió voluntària, durant un període d'almenys dos anys, de les entitats financeres a aquest codi i en els últims dies altres institucions de menor grandària que el Santander, com Cajamar o el grup de rurals CRM anunciar també que s'apuntaven .

S'espera que a principis d'abril es conegui el llistat de les entitats que s'han sumat i que, segons ha reconegut públicament el govern, espera que siguin moltes tot i les reticències que ha rebut en el sector financer.

stats