Economia 06/02/2012

Les immobiliàries creuen que l'habitatge s'abaratirà "com a molt" un 10%

El sector desconfia dels efectes positius de la reforma financera

Ara
1 min

MadridEl sector immobiliari desconfia dels efectes positius de la reforma financera, que segons el ministre d'Economia, Luis de Guindos, abaixarà el preu de l'habitatge i obrirà l'aixeta del crèdit. El president de l'Associació de Promotors Constructors d'Espanya (APCE), José Manuel Galindo, no s'ha mostrat convençut avui que les noves exigències de provisions –el conjunt d'entitats financeres han de rebaixar en 50.000 milions d'euros el valor dels seus actius immobiliaris dubtosos– es traslladi al mercat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, Galindo ha assegurat que "les provisions que s'exigeixen al sistema financer no han de traduir-se en un ajust de preu” però que en cas que fos així, l'habitatge "com a molt" s'abaratirà un 10%, fins a situar el preu del metre quadrat en 1.530 euros. El president de l'APCE no ha volgut donar dades concretes i ha basat el seu pronòstic en el fet que les entitats han d'augmentar les provisions dels seus actius immobiliaris del 25% al 35%.

"Qualsevol ajust brusc dels preus podrà amb el sector immobiliari i no seria desitjable", ha dit Galindo. En aquest sentit, ha reclamat a bancs i caixes que no rebaixin els preus dels seus actius fins a "nivells excessivament baixos" per donar-los sortida perquè "penalitzaria" els promotors i que el que és necessari és que flueixi el crèdit.

D'altra banda, el president de l'APCE ha demanat al govern espanyol que plantegi mesures per facilitar les fusions entre immobiliàries, com exempcions fiscals, així com que les ajudes directes o indirectes destinades al sistema financer reverteixin en un augment de la concessió de crèdits a les promotores perquè puguin reactivar la seva activitat.

stats