Economia 12/07/2011

Hi ha esperança per a la generació del maó

Els experts avalen el pla de xoc de la FP del Govern però demanen pactes perquè funcioni: defensat pel conseller Francesc Xavier Mena en l'entrevista a l'ARA

A. Carbonell / E. Freixa
1 min
Un sector que ha frenat en sec Amb molts pisos que esperen trobar inquilins -en els últims tres anys l'estoc acumulat d'habitatges nous sense vendre ha augmentat un 66%-, una de les apostes de futur del sector és la rehabilitació d'immobles.

BarcelonaLes crítiques dels partits de l'oposició li van ploure ahir al conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, per haver dit en una entrevista a l'ARA que, si no es formen, la meitat dels aturats actuals no trobaran mai feina.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però els experts s'ho miren d'una altra manera. Tothom coincideix que la recepta per no perdre una generació sencera de treballadors passa per la formació. Es tracta de recuperar els empleats de la construcció que s'han quedat sense feina i tornar-los al mercat amb una feina que no s'assemblarà a la que han perdut. Cal "atraure empreses de sectors capaços de crear llocs de feina i preparar els aturats perquè puguin treballar", apunta el professor de l'Iese Sandalio Gómez.

Llegiu el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats