ECONOMIA
Economia 16/12/2010

Hisenda situa Jordi Carulla al centre de la presumpta trama d'evasió fiscal

Serà el primer membre de la família a qui el jutge que investiga el cas té previst citar a declarar per interrogar-lo

Efe
2 min

BarcelonaLa investigació de la Agència Tributària sobre un presumpte frau fiscal de la família Carulla, propietària del grup Agrolimen, situa al centre de la trama un dels sis germans, Jordi Carulla, per la seva vinculació amb el complex d'empreses que hauria servit per evadir impostos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons que han informat a Efe fonts judicials, Jordi Carulla, que amb la seva dona tributa suposadament com a no resident a Espanya, serà el primer membre de la família propietària d'Agrolimen a qui el jutge que investiga el cas té previst citar a declarar per interrogar-lo sobre la trama descoberta per l'Agència Tributària.

No obstant això, abans de començar els interrogatoris el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona pretén tenir el resultat de diverses diligències que ha ordenat per aclarir alguns detalls del cas, i que han estat declarades expressament secretes.

L'informe de l'Agència Tributària que ha donat peu a la investigació col·loca Jordi Carulla al capdavant de la primera baula d'empreses, domiciliades a les Antilles Neerlandeses, que suposadament van servir per evadir impostos del grup Agrolimen i que van ser adquirides al seu torn per dues societats més amb seu a Costa Rica i Uruguai, països que ofereixen grans beneficis fiscals.

A més, Hisenda explica que actualment la participació de Jordi Carulla al grup Agrolimen es vehicula a través de dues societats dedicades a la gestió de valors representatius de fons, ja bé sigui de residents com de no residents.

A diferència dels seus cinc germans, representats en el grup Agrolimen a través de les empreses MinLlu (Lluís), MinAr (Artur), MinAu (Amèlia), MinMa (Mariona) i MinMon (Montserrat), les societats que controla Jordi Carulla no fan cap referència a nom seu.

stats