Finances públiques
Economia 07/03/2012

Homs: "El PP no pot exigir als altres el que no s'aplica a ell mateix"

El portaveu el Govern adverteix a Rajoy que pot "fer el ridícul a Europa" si imposa a les comunitats autònomes un sostre de dèficit "pràcticament inassolible", i recorda que les competències de l'executiu central són "més fàcilment retallables"

Ara
2 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs, en roda de premsa

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha justificat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' l'abstenció catalana ahir al Consell de Política Fiscal i Financera en relació amb el sostre de dèficit que l'executiu espanyol exigirà a les autonomies. Segons ell, aquest posicionament demostra un desacord amb la proposta del govern però alhora demostra que la Generalitat vol esperar fins a veure com es concreten els pressupostos de l'Estat. Segons Homs, si Madrid paga a Catalunya "deutes que hi ha pendents" els comptes de la Generalitat es podrien "mantenir".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En tot cas, però, Homs ha criticat que el PP "exigeix als altres el que no s'aplica a ell mateix", i ha remarcat que "en això de les retallades s'ha de predicar amb l'exemple", tal com s'ha fet fins ara "des del Govern". A més, considera especialment desafortunat que l'Estat obligui les autonomies a retallar més quan les competències de l'administració central "no afecten tant les persones" i per tant són "més fàcilment retallables". "Si algú ha de ser tingut més present són les administracions que atenen més directament les persones", ha opinat Homs, que considera que l'Estat "carrega el mort" a les autonomies, "quan tothom sap que això és pràcticament inassolible".

Per això, el portaveu del Govern ha advertit a Rajoy del risc de "fer el ridícul davant d'Europa", amb qui s'ha compromès a assolir un nivell determinat de dèficit: "Si ho distribueix de manera que es fa molt difícil de complir, quan torni a anar a Europa no haurà complert el que s'havia compromès a fer", ha avançat, i en aquest sentit ha recordat al president del govern espanyol que "s'atrapa abans un mentider que un coix".

stats