ECONOMIA
Economia 16/07/2012

El grup xinès Huawei preveu instal·lar un centre europeu de reparacions a Viladecavalls

La Generalitat admet que una de les opcions passaria per allotjar l'empresa asiàtica en una de les naus de la fàbrica de televisors de Sony

Acn
1 min
FRancesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació / ACN

BarcelonaEl viatge de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a la Xina ha permès descobrir un dels projectes d'inversió estrangera a Catalunya. Representants de l'empresa tecnològica xinesa Huawei han anunciat que estudien la instal·lació d'un centre europeu de reparació a Viladecavalls. Des del departament d'Empresa i Ocupació de Francesc Xavier Mena han reconegut que és un dels projectes en els quals treballa la Generalitat, però que encara no hi ha res tancat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una de les opcions passaria per utilitzar part de les instal·lacions de l'antiga fàbrica de televisors de Sony a Viladecavalls. Ficosa va comprar aquest centre de producció al grup japonès. Huawei ha plantejat ubicar un centre de reparacions i postvenda que doni cobertura a tot el mercat europeu. Es tractaria d'una inversió que s'inscriu en un projecte que ha presentat el consorci format per Comsa-Emte, Ecisa i Indra, i que també té com a soci la mateixa Huawei.

Des de Ficosa han confirmat que fa dos mesos que mantenen contactes amb l'empresa xinesa, que donaria feina a un número encara desconegut de l'excedent de plantilla de prop de 400 treballadors que té Ficosa.

Huawei és un operador de telefonia mòbil xinès especialitzat en infraestructures per a la xarxa mòbil. Actualment treballa amb els principals operadors mòbil d'Espanya i d'Europa.

stats