INDÚSTRIA
Economia 18/07/2012

El grup xinès Huayi es queda Cubigel i salva 400 empleats

El fabricant de compressors Cubigel, antiga Unidad Hermética, passa a mans del grup xinès Huayi i evita el tancament. Es compromet a garantir 406 llocs de treball i a invertir a Sant Quirze del Vallès.

E.f.
1 min
Façana de la fàbrica de compressors Cubigel a Sant Quirze del Vallès.

BARCELONA.El magistrat del jutjat mercantil número 3 de Barcelona va adjudicar ahir definitivament la fàbrica de compressors de neveres Cubigel als nous propietaris, l'empresa Jiaxipera, filial del grup industrial xinès Huayi. El concurs de creditors havia abocat l'empresa a una situació crítica, fins al punt que el Govern li va haver d'injectar dos milions d'euros fa uns mesos per garantir-ne l'activitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així se salven 386 llocs de treball fixos, més 20 de temporals. El nou propietari ha pagat 600.000 euros per quedar-se la unitat productiva, una oferta més alta que la de l'altre grup competidor que s'havia presentat al concurs, Donper, que també és xinès. Un 10% dels 600.000 euros es distribuiran en forma de compensació entre els treballadors. A banda, Huayi s'ha compromès a la devolució al Govern del préstec de dos milions, procedents d'un fons de rescat industrial.

Un ERO per a 150 treballadors

La part negativa és que no absorbirà el 100% de la plantilla actual, que voreja els 550 treballadors. Fonts del bufet Cuatrecasas, que assessoren Huayi, van reconèixer que s'haurà de fer un ajust de plantilla amb un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Els treballadors fan avui una assemblea a la planta per conèixer els detalls del pla dels nous propietaris.

Huayi destinarà 100.000 euros a la compra d'estocs i posarà en marxa un centre logístic. En total, es compromet a fer una inversió de 3,5 milions d'euros a la planta de producció, així com a injectar-hi un milió més en forma de circulant per garantir la liquiditat de l'empresa, segons va explicar ahir en un comunicat el departament d'Empresa. Huayi projecta engegar una unitat de R+D a principis del 2014.

stats