Economia 28/12/2014

Husa negocia amb un fons britànic i la firma que va reflotar Cacaolat amb Damm i Cobega

El grup hoteler de Joan Gaspart, en concurs de creditors, busca presentar una oferta de conveni

Europa Press
2 min
El grup hoteler de Joan Gaspart té un deute de 221,8 milions d’euros, la majoria amb els bancs i l’administració pública, a través d’Hisenda i la Seguretat Social.

BarcelonaLa cadena hotelera Husa està en negociacions amb diversos inversors per intentar aconseguir un soci que injecti liquiditat i li permeti sortir del procés concursal en què està immersa des del febrer, segons han informat a Europa Press fonts pròximes al concurs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les mateixes fonts, la companyia presidida per Joan Gaspart està en converses amb diversos possibles inversors, entre els quals es troba un fons britànic i Victory Turnaround, firma especialitzada a recuperar empreses en baixa rendibilitat o pèrdues amb la qual es van aliar Damm i Cobega per rescatar Cacaolat el 2011.

Segons les previsions del jutge titular del Mercantil 3 de Barcelona, José María Fernández Seijo, la fase comuna del concurs es tancarà a començament de gener. Després, l'empresa haurà de presentar una proposta de conveni de creditors.

El concurs d'Hostelería Unida –que agrupa gran part de les societats del grup Husa– va declarar-se l'11 de febrer, i des d'aleshores s'hi han afegit nou societats més.

El grup ha venut alguns hotels o traspassat les unitats productives, entre els quals hi ha la emblemàtic Hotel Palace de Barcelona, que es va traspassar als propietaris, que han assumit la gestió de l'establiment i tots els treballadors; a més, ha reduït la plantilla d'uns 500 treballadors als prop de 200 actuals.

Segons l'informe de l'administració concursal, presentat a final d'octubre quan encara hi havia només sis societats dins del concurs, el forat patrimonial del grup ascendia a 153 milions d'euros –diferència entre els 68,5 milions d'actiu afegit i els 221,8 milions de crèdits acumulats–, tot i que els administradors ja preveien que aquesta xifra podria superar els 200 milions davant de la probabilitat que altres societats se sumessin al procés.

Dels 221,8 milions d'euros de deute del grup, el 40,2% correspon a crèdits públics –bàsicament d'Hisenda i Seguretat Social–; el 26,4% a crèdits financers –CaixaBank i Banc Sabadell com a principals creditors–, i el 31,3% restant a creditors generals.

Hostelería Unida és la que acumula un forat patrimonial més gran, de 115,7 milions d'euros, ja que té uns actius de 34,7 milions i un passiu de 150,4 milions.

stats