Economia 22/12/2011

Iberia i British compren l'aerolínia britànica BMI per 207 milions d'euros

Lufthansa es farà càrrec del dèficit del pla de pensions vigent a la seva filial

Efe
1 min

BarcelonaEl grup d'aviació IAG ha anunciat avui la compra a Lufthansa de la seva filial britànica, British Midland Limited (BMI), per 172,5 milions de lliures (uns 207 milions d'euros). IAG, sorgit de la fusió entre l'espanyola Iberia i la britànica British Airways, ha precisat que s'ha aconseguit "un acord vinculant" amb Deutsche Lufthansa AG per concretar l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb l'adquisició de Bmi, el grup augmentarà "fins a 56 parells addicionals d'slots' (drets d'enlairament i aterratge) diaris" la seva cartera a l'aeroport de Heathrow, el principal de Londres. AIG ha assenyalat que Lufthansa es farà càrrec del dèficit del pla de pensions vigent en la seva filial, mentre que es reserva també el dret de vendre abans de completar l'operació, dues de les tres unitats de negoci de British Midland, Bmi regional i Bmibaby.

International Airlines Group (AIG) ha afirmat que, amb aquesta adquisició, el benefici operatiu previst d'1.500 milions d'euros al 2015 s'incrementarà en més de 100 milions d'euros.

stats