Economia 13/01/2012

Catalunya va tancar el 2011 amb una inflació del 2,5%

L'IPC a Espanya va disminuir al desembre cinc dècimes respecte al mes anterior i el 2011 es va situar al 2,4%

Ara
1 min

MadridLa inflació a Espanya va disminuir al desembre cinc dècimes respecte al mes anterior i va tancar 2011 al 2,4% per la caiguda dels preus del transport, begudes alcohòliques i tabac, segons les dades publicades avui per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per sobre de la mitjana del 2,4% de l'índex de preus de consum (IPC), es van situar Astúries, Castella i Lleó i la Rioja (totes al 2,7%); seguides de Castella-la Manxa i Navarra (2,6%), i Catalunya, Galícia i Madrid (2,5%). Dins la mitjana es van mantenir Aragó, Extremadura i País Basc, i per sota, la resta de comunitats autònomes.

La taxa d'inflació subjacent –que exclou l'evolució dels preus de l'energia i els aliments– va caure dues dècimes al desembre i es va situar al 1,5%.

En l'evolució anual dels preus, el transport va disminuir dos punts, fins al 4,9%, mentre que les begudes alcohòliques i el tabac van caure sis punts en relació amb les dades de novembre i es van situar en una taxa del 4,2%.

En canvi, l'oci i la cultura sí que van pujar de preu. Al desembre van créixer nou dècimes més que al novembre i han tancat l'any a l'1,3%.

stats