Economia 24/10/2011

L'Institut d'Empresa Familiar demana un pacte d'Estat per després de les eleccions

Isak Andic proposa "racionalitzar" el finançament del sector sanitari i una reforma laboral "més profunda"

Efe
1 min

ValladolidEl president de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), Isak Andic, ha demanat avui un pacte d'Estat per després de les eleccions i ha proposat una sèrie de mesures per sortir de la crisi entre les quals figuren "racionalitzar" el finançament del sector sanitari i una reforma laboral "més profunda". Durant el XIV Congrés Nacional de l'Empresa Familiar, Andic ha demanat que les propostes siguin consensuades pels principals partits polítics amb un gran acord, similar "al que en el seu moment es va realitzar amb els pactes de la Moncloa."

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més a més dels canvis laborals i sanitaris, Andic ha proposat com a mesures "reorganitzar les administracions i delimitar bé les seves competències per evitar duplicitats" i "reduir la despesa púbica en general". Alhora, "accelerar la reestructuració del sistema financer" i realitzar "una profunda" modificació del marc fiscal. Finalment, "potenciar la regulació per estimular l'aparició d'emprenedors i apropar la universitat a l'empresa". Andic ha sentenciat que els empresaris, polítics i treballadors "han de passar de la cultura dels drets a la cultura de les obligacions i de l'esforç".

D'altra banda, el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, s'ha mostrat disposat a aconseguir "grans acords polítics i socials amb el PP després de les eleccions". Jáuregui ha advertit, a més, que "el nivell de reformes xoca a la cultura tradicional dels sindicats, malgrat que el sistema laboral a Espanya es basa en un marc dels anys 80, del segle passat".

stats