Economia 28/10/2011

L'IPC baixa una dècima a l'octubre i se situa al 3%

El descens seria conseqüència de l'estabilitat dels preus de l'electricitat

Efe
1 min

MadridLa inflació interanual ha disminuït una dècima al mes d'octubre i se situa al 3%, tal com mostra l'indicador avançat de l'índex de preus al consum (IPC). Són dades que publica l'Instituto Nacional de Estadística (INE) aquest divendres. El descens de l'IPC podria ser conseqüència de l'estabilitat dels preus de l'electricitat en comparació amb l'augment que va tenir lloc el 2010.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els preus van començar a augmentar l'octubre de l'any passat, quan la inflació interanual es va situar al 2,3%, i va assolir un nivell màxim –del 3,8%– l'abril del 2011. Un mes després l'IPC iniciava aquest descens, i del maig –amb un 3,5%– va passar a un 3% a l'agost. En cas que es confirmi aquesta baixada d'una dècima de l'IPC al mes d'octubre es retornaria al descens de l'indicador, ja que al mes de setembre es va produir la primera pujada en quatre mesos.

Les dades definitives de l'IPC es publicaran el 15 de novembre, tot i que no s'espera que variïn gaire de les estadístiques que ha donat a conèixer l'INE aquest divendres.

stats