Economia 15/11/2011

Els preus pugen a Catalunya un 0,7% a l'octubre

Els productes que més augmenten són els vinculats al petroli i l'energia. L'IPC puja 7 dècimes i la inflació interanual se situa al 3,1%

Efe
1 min

MadridL'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dimarts les dades de l'Índex de preus al consum (IPC) d'octubre, que a Catalunya ha pujat 7 dècimes respecte el mes anterior. La inflació interanual se situa al 3,1%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Catalunya els preus pugen un 0,7% a l'octubre, sobretot a causa dels productes vinculats al petroli i l'energia. L'increment dels preus del sector del vestit, amb un augment del 10,8% a Catalunya, condicionats per l'inici de la nova temporada de tardor i hivern, han influït en el fort increment intermensual de l'IPC.

A l'Estat espanyol l'IPC creix en 8 dècimes a l'octubre respecte el setembre, i la inflació interanual descendeix una dècima i arriba al 3%. Aquesta taxa coincideix amb el que l'indicador avançat de l'IPC ja va publicar el 28 d'octubre.

La inflació subjacent, que exclou la variació dels preus dels aliments i l'energia, marca l'1,7% a l'Estat, la mateixa xifra que es va registrar el mes de setembre.

stats