Economia 13/02/2012

Iberia cancel·la 121 vols aquest dilluns, en la primera vaga d'aquest febrer

Els treballadors de l'aerolínia tenen previstes altres aturades pels dies 17, 20, 24 i 29 de febrer

Efe
1 min

MadridIberia ha cancel·lat 127 vols aquest dilluns com a conseqüència de la vaga que segueixen els pilots, tripulants de cabina de passatgers (TCP) i treballadors de terra de la companyia, en protesta per la creació de la nova filial de baix cost, Iberia Express. La d'avui és la primera vaga dels treballadors de l'aerolínia programada per aquest febrer, que també tenen previstes aturades pels dies 17, 20, 24 i 29.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Iberia tenia programats per avui 323 vols, dels quals continuen vigents 202 (62,3%). La companyia compleix així els serveis mínims fixats pel Ministeri de Foment que protegeixen, a més, totes les operacions entre els aeroports peninsulars amb Canàries, Balears i entre les illes.

La jornada de vaga d'aquest dilluns, la primera d'una sèrie de cinc aquest febrer, és la vuitena que convoca el sindicat de pilots Sepla des del passat 18 de desembre, i la primera pel col·lectiu de TCP, convocat per Stavla, i el personal de terra, convocat per CTA i CNT.

Després de múltiples reunions entre Sepla i la direcció de la companyia, el sindicat ha proposat designar el professor universitari Manuel Carlos Palomeque López com a mediador en el conflicte, iniciativa que la companyia estudiarà al llarg d'aquesta setmana.

Iberia té una plantilla d'uns 20.000 empleats, dels quals uns 1.500 són pilots, 3.500 tripulants de cabina i uns 15.000 personal de terra.

stats