Economia 30/01/2012

Pilots d'Iberia s'ofereixen a volar gratis per recol·locar els afectats de Spanair

Justo Peral, cap de la secció sindical de SEPLA-Iberia, assegura que el ministeri de Foment ha acollit bé la proposta dels pilots

Efe
1 min

MadridEls pilots d'Iberia s'han ofert a fer vols especials gratis per recol·locar els passatgers i treballadors de Spanair afectats per la suspensió d'operacions de la companyia, segons ha anunciat el cap de la secció sindical de SEPLA-Iberia, Justo Peral.


Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi


Peral ha dit que aquest cap de setmana s'han posat en contacte amb el ministeri de Foment per expressar-li la seva disposició i ha assenyalat que "sembla que l'oferta dels pilots ha estat ben acollida".



"Ens oferim a fer tots els vols necessaris", ha explicat Peral, a la vegada que ha manifestat suport i solidaritat amb els 300 pilots i la resta de treballadors de Spanair que s'han quedat sense feina.



Segons Peral, els treballadors han hagut de patir "la mala gestió de l'empresa enquadrada en un model erroni elegit a Espanya de subvencions a les companyies low-cost".



"Es veu que aquest model híbrid està fracassant i és el mateix que li passarà a Iberia Express", ha dit Peral.



El responsable de SEPLA ha lamentat, a més, que "aquestes gestions desastroses han fet que, per tercera vegada a Espanya els últims anys, es tanqui una empresa i, en aquest cas, una que fins fa uns anys era líder en el sector".



Peral ha fet aquestes declaracions a l'aeroport de Barajas, a on ha acudit amb motiu de la setena jornada de vaga convocada contra la creació de la low cost Iberia express.

stats