AEROLÍNIES
Economia 17/04/2012

Iberia anuncia que retallarà un 20% el sou dels pilots per estalviar 62 milions

El sindicat de pilots Sepla explica que l'aerolínia també preveu eliminar els fons de pensions o acomiadar els que estan de baixa

Agències
1 min

BarcelonaIberia ha anunciat que retallarà un 20% els costos salarials dels pilots, fet que suposa estalviar 62 milions d'euros, amb una reducció del 12% dels sous. El 8% addicional correspon a l'eliminació dels augments salarials com l'IPC, dietes i altres beneficis. Amb aquestes mesures, la companyia aèria pretén ser "més competitiva" i garantir la "viabilitat" davant la situació per la qual travessa, "provocada per una demanda feble, els elevats preus del petroli i una forta competència". L'aerolínia assegura que aquesta situació s'ha vist "seriosament agreujada" per les vagues que des del passat mes de desembre porten a terme el sindicat de pilots Sepla pel conflicte amb la creació d'Iberia Express i que han provocat unes pèrdues diàries de tres milions d'euros. Iberia havia convocat aquest dimarts el sindicat Sepla a una reunió per explicar-los les mesures plantejades, però els pilots no han acudit a la cita.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts del Sepla han indicat a Efe que aquestes propostes es troben dins d'un paquet de mesures més gran que ahir va presentar Iberia al ministeri de Foment amb l'únic objectiu de "carregar-se l'espanyolitat de l'aeroport de Madrid-Barajas", així com la productivitat d'Iberia. En aquest paquet es preveu també eliminar els fons de pensions que tenen els pilots o acomiadar els que estan de baixa, segons han precisat les mateixes fonts del sindicat. Per això, els portaveus del Sepla consultats han conclòs que la proposta de retallar el salari dels pilots i augmentar la seva productivitat és "pura demagògia", comparada amb la intenció de "carregar-se l'espanyolitat de Barajas".

stats